Directeur / jurist

Peter van Schelven is zelfstandig juridisch adviseur bij BIJ PETER – Wet & Recht te Oudewater. Hij houdt zich bezig met de vele aspecten van het ICT-recht, waaronder contractenrecht, privacy, intellectuele eigendom, Cloud Computing, beveiliging e.d. Daarvoor was hij ruim 15 jaar verbonden aan de branchevereniging Nederland ICT (thans geheten NLdigital), alwaar hij als jurist en interim-directeur werkzaam was.

Ruime ervaring

Peter van Schelven is daarnaast o.a. directeur en senior consultant van Agritect Advies BV (tevens handelende onder de naam Probatius en Metix) te Waddinxveen.

Voorts is hij of-counsel bij het advocatenkantoor Cordemeyer & Slager te Haarlem.

Hij is als arbiter en bestuurslid verbonden aan de Stichting Geschillenoplossing Automatisering (www.sgoa.org ), het gespecialiseerde instituut voor het behandelen en voorkomen van ICT-conflicten. Hij maakt deel uit van de redactieraad van het Tijdschrift voor Arbitrage.

Van Schelven is lid van de non-executive Raad van Toezicht van SIDN, de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.

Hij is tevens docent/examinator van de VIRA/Grotius-opleiding Informaticarecht, hoofddocent van de IIR-specialisatieopleiding voor Certified Data Protection Officer (CDPO) en enkele andere ICT-recht gerelateerde opleidingen (o.a. op het gebied van ICT-contracten, Cybersecurity)

Hij vervult diverse nevenfuncties, waaronder die van Functionaris Gegevensbescherming, en hij is regelmatig dagvoorzitter van congressen.

Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan, waaronder het mede-auteurschap van Softwarerecht (Kluwer). Hij publiceert in diverse andere bladen, waaronder Data, Cybersecurity & Privacy (DCSP).

 

linkedin

logo

    Coenecoop 4A
       2741 PG  Waddinxveen

    (+31) (0)182 623 222
    info@metix.nl

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.