Openbaar vervoer

Communicatie is in het openbaar vervoer een sleutelwoord. Zowel bij informatie voor de reiziger als bij communicatie binnen het vervoersbedrijf is vrijwel altijd ICT betrokken. Metix heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling van informatiesystemen in het openbaar vervoer. Het eerste reizigersinformatiesysteem werd door Metix in 2003 gerealiseerd.

Hieronder staan enkele voorbeelden van onze projecten in de 'openbaar vervoer' sector

RET: voertuig-wal communicatie trams

Metix heeft RET ontzorgd door een leidende rol in te nemen bij het testen, afnemen en implementeren in de lijnorganisatie van het voertuig-wal-systeem van de nieuwe serie tramvoertuigen 2100.

OV bureau Groningen Drenthe

Eind 2011 is door Metix, in opdracht van het OV-bureau Groningen Drenthe, gestart met het ontwikkelen van een dynamisch reisinformatiesysteem (DRIS) voor de regio Groningen en Drenthe.

Amsterdam voorplein CS Amsterdam

Bij de renovatie van het grote voorplein bij het centraal station van Amsterdam is Metix betrokken geweest bij het automatiseren van de tramsturing.

RET: dREIS

In opdracht van de RET heeft Metix de projectleiding van het project dREIS verzorgd. Binnen het project dREIS zijn circa 800 haltes in het gebied van stadsregio Rotterdam voorzien van dynamische reisinformatie.

logo

    Coenecoop 4A
       2741 PG  Waddinxveen

    (+31) (0)182 623 222
    info@metix.nl

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.