Op de website funda landelijk is het aanbod van landelijk onroerend goed te vinden: agrarisch vastgoed, landelijke woningen en losse gronden. Metix heeft een aantal aanbevelingen gedaan om de presentatie van objecten op funda landelijk te verbeteren en is daarna gevraagd de realisatie van deze verbeteringen te coördineren.

Analyse

Door NVM werd geconstateerd dat de presentatie van objecten op de website funda landelijk voor verbetering vastbaar was. Begin 2012 is door Agritect Advies aan NVM een rapport aangeboden waarin aanbevelingen zijn gedaan voor verbetering van de presentatie van landelijk gelegen objecten op de website funda landelijk. NVM besloot tot een gefaseerde implementatie van de verbeteringen en vroeg Agritect Advies ook de realisatie te begeleiden.

Fasering

In de eerste fase is funda landelijk opengesteld voor aanbod van niet-NVM -makelaars. Daarnaast is de uitstraling en functionaliteit van de website door Funda sterk verbeterd. Deze eerste fase is medio 2012 afgerond. De afronding van de tweede fase is medio 2013 gepland. In deze fase zal funda landelijk een duidelijk agrarisch profiel krijgen. De landelijke woningen zullen dan uitsluitend op funda.nl te vinden zijn. Ook zal het aantal gegevens, c.q. kenmerken, over de aangeboden agrarische objecten op de website uitgebreid worden.

Succesfactor

De aanpassingen zorgen voor wijzigingen in de systemen van een keten van partijen. De goede samenwerking met de betrokken partijen als de NVM, Funda, kantoorautomatiseerders en softwareleveranciers, dit onder coördinatie van Agritect Advies, vormt dan ook de belangrijkste factor voor succes.

 

 

logo

    Coenecoop 4A
       2741 PG  Waddinxveen

    (+31) (0)182 623 222
    info@metix.nl

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.