(Ver)wachttijd

De afgelopen jaren is het optimaal informeren van reizigers over vertrektijden in het OV gemeengoed geworden. Studies hebben bewezen dat passagiers actuele reisinformatie-systemen zien als een aanzienlijke verbetering van de service. Reizigers die precies weten hoe lang zij moeten wachten, ervaren de wachttijd als minder lang en zijn daardoor positiever over het openbaar vervoer.
dREIS is uniek en complex omdat we reisinformatie van meerdere vervoerders in één systeem combineren. Naast RET vervoeren onder meer Arriva, Connexxion, Veolia en Qbuzz reizigers in de gebieden die dit project omvat.

850 Displays

Het project dREIS is in 2008 gestart. Metix heeft dit project begeleid vanaf het eerste functionele ontwerp, via een Europees aanbestedingstraject, tot realisatie en overdracht aan beheer. De voertuigen van de verschillende vervoerders tonen nu hun reisinformatie op de displays. Ruim 800 informatiezuilen op bushaltes en tramhaltes zijn voorzien de reizigers van informatie.

 

 

logo

    Coenecoop 4A
       2741 PG  Waddinxveen

    (+31) (0)182 623 222
    info@metix.nl

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.