De Hoekse Lijn is een traject dat voorheen door de NS werd geëxploiteerd. Vanaf begin 2018 gaat de RET Rotterdam deze ritten overnemen. Omdat de RET met andere voertuigen rijdt, zijn er diverse aanpassingen nodig en één daarvan is “Trein-TV”. Dit systeem zorgt ervoor dat de bestuurder op een scherm een beeld krijgt van het perron waar het voertuig staat, zodat deze bij het wegrijden ziet of er nog net iemand instapt, of zich dicht bij het voertuig bevindt.

Dit systeem vergt aanpassingen aan het station. Voor de overdracht van het beeld naar het voertuig zijn uiteraard camera’s nodig, maar ook een voorziening om twee camerabeelden van het perron in één monitorbeeld samen te voegen en dit beeld middels een FM-zender naar het voertuig te sturen. Als antenne wordt een stralende kabel gelegd, in het spoor bij het perron, zodat het beeld alleen getoond wordt als het voertuig zich naast, of vlakbij het betreffende station bevindt.

Metix draagt zorg voor de installatie van de video- en transmissie-componenten, alsmede voor het afregelen en testen van het systeem op de stations van de Hoekse Lijn.

 

logo

    Coenecoop 4A
       2741 PG  Waddinxveen

    (+31) (0)182 623 222
    info@metix.nl

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.