Bij de renovatie van het grote voorplein bij het centraal station van Amsterdam is Metix betrokken geweest bij het automatiseren van de tramsturing. De automatische tramsturing zorgt ervoor dat als onverhoopt het desbetreffende aankomstperron van de tram bezet is, de tram automatisch naar een vervangend perron wordt gestuurd. Dit stukje uiterst belangrijke techniek zal dan ook snel en duidelijk naar de reiziger gecommuniceerd moeten worden. Zodat voor de reiziger duidelijk is naar welk perron de tram uitwijkt en de reiziger vroegtijdig naar het andere perron toe kan lopen.

40 displays

De wijziging van het aankomst perron wordt weergeven op het display van het oorspronkelijk geplande perron en op het nieuwe ingeplande perron. Op het voorplein bevinden zich 40 displays die uitgevoerd zijn met deze software. De opdracht is uitgevoerd in samenwerking met het projectbureau De Entree. De samenwerking tussen het projectbureau De Entree en Metix is goed bevallen en hierdoor is Metix ook gevraagd om actief deel te nemen aan de ICT-aspecten van het nieuwe Centraal Station van Amsterdam. Metix is thans volop bezig met het ontwerpen van die nieuwe displays.

 

logo

    Coenecoop 4A
       2741 PG  Waddinxveen

    (+31) (0)182 623 222
    info@metix.nl

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.